Grattis & Tack


Ett stort Tack Ludwig för att du förde Segra genom BPH med Skott på ett så bra sätt2017-04-29


Grattis Mina och Keela till väl genomför BPH utan skott 2017-04-29


Grattis Isabelle och Micro till väl genomfört BPH med Skott. 2017-04-09


Grattis Mina och Keela till RLD N 2016-09-17


Ett enormt tack till Birgitta för att du och Merlot fixade ett första pris till och LP 1 10/9-16


Grattis Mina och Keela till RLD N 2016-06-18


Ett enormt tack till Birgitta för att du och Merlot fixade ett första pris till 12/9-15


Ett Stort TACK till Ludwig Hyytiäinen för att du ställde Merlot på Specialen i Sälen 2/8-15


Ett enormt tack till Birgitta för att du och Merlot fixade ett första pris 9/5-15


Ett stort tack till Ludwig Hyytiäinen och Birgitta Strömberg för att jag fick äran att köra era hundar Tosse Och Charga i Rallylydnad19/4-15! Så spännade och roligt med så duktiga hundar.


Ett stort TACk till Ludwig Hyytiäinen för att du gick med Merlot på MH:t 7/4-13 Vi hade inte fixat det utan dig! Tack även till Lena och Magnus för att vi alltid får bo hos er när vi ska på roliga saker i Västsverige.


Ett stort GRATTIS till Fredrika och Merlots Syster Nori som idag 17/6-12 fik Excellent på utställningen i Vennäs.

 

Ett stort GRATTIS till Lena och Merlots mamma Müsli som idag 16/6-12 fixade 97p i rallydebuten och en 2:a plats!

 

Ett stort Tack och grattis till Ludwig och Merlots bror Tosse för helgen 16-17/6-12 Tack för sällskapet och grattis till era fina resultat i ringarna. 


Ett stort GRATTIS till Ludwig och Merlots bror Tosse som idag 27/5-12 fick Excellent på sin officella debut.

 

Ett stort GRATTIS till Lena och Merlots mamma Müsli som idag 6/5-12 fixade klass vinst i LKL II med 172,5 p

 

Ett stort GRATTIS till Elenor, Marcus och Merlots pappa Texas som idag 2/5-12 fick en tvåbent valp Grattis till Milio

 

Ett stort GRATTIS till Elenor och Merlots pappa Texas som idag 31/3-12 fick LPIII med 314 av 320 p 


Ett stort GRATTIS till Elenor och Merlots pappa Texas som idag 5/6-11 blev SE UCH!

 

Ett stort TACK till Lena och Magnus på Hircum´s kennel för att jag fick köpa Merlot. Tack även till Elenor som lånade ut Texas till den, så att det kunde bli en så underbar kull.


Ett stort Grattis till jättekullens far, Fenris, som för tredje året i rad blivit utsedd till åretsjakthund av det Norska elghundforbundet.


Ett stort tack till Hanna för all hjälp, ris och rosor vid ombyggnaden av hemsidan. Vad skulle jag gjort utan alla dina idéer och förslag till ändringar. Tack även till syrran Madelene för att hon kommit med ideér, som gjort sidan mer lätt läst för de med läseproblem

.

Ett stort Grattis till vår kompis Billy och hans schäfer Chippa som fixade ett godkänt anlag på första starten i viltspår.

 

Tack Ellen för att Vi fick låna Fenris till vår andra Älghunds kull och för att Mysan och jag fick bo hos er vid parningen.


Tack också till Anna Scharin lönnlövets kennel för stödet via telefon vid valpningen. Tack även till Strömsholm för hjälpen vi valpningen. 


Ett stort Grattis till vår kompis Micael Johansson och hans tax Nico som fixade ett 1:a pris på första starten av drevprov. 


Ett stort Grattis till Anette på Dalomsvikens som blev BIS på söndagen i Rättvik, med sin Karelska Björnhund Jekkabackens Pikka. Det var roligt att få träffa er alla och se så många Svarta älghundar på samma ställe. Vi säger Lycka till, till alla med vinterns kommande jakt. 


Ett stort TACK till Carina Calmhult. För att du följde med oss och hämtade hem Blaise från Strömsholm. Även ett nytt jätte tack till Anna Scharin, för att du var med mig då Blaise fick somna in. Även ett stort tack till Eva von Celsing och Anna Nilsson på Hvarsta hund & katt för att ni gjorde det så fint för Blaise hennes sista stund i livet. Det betyder mycket för oss. 


Ett stort TACK till Anna Scharin. För att du körde oss till Strömsholm och håll oss sällskap där en stund. Det betyder mycket för oss. 


Ett stort TACK till Ica MAXI i Eskilstuna. De är våra hjältar 2009. De säljer inga raketer och smällare till Nyår. Tänk att det finns handlare som kan avstå förtjänsten som ändå smällarna ger.

 

Tack Martina för att Vi fick låna Viggo till vår första Älghunds kull. Tack också till Anna Scharin lönnlövets kennel för hjälpen vid valpningen. Bättre valpmorska kan man inte ha. 


Vid det rörliga viltspåret i Härad den 23/8-08 Startade tolv hundar från våran hundklubb. Ett jätte Grattis till Mia Persson med Diezel (Kvicksans hot chili pepper) som tog ett 1:a med HP efter att ha badat sig fram genom spåret. De hade behövt snorkel och cyklop. Detta gjorde att de blev dagens bästa öppenklasshund. Vi grattar även Frida Pettersson med Diezel som startade i öppenklass och tog 2:a pris. Så har vi det 7 som hade gått kurs för oss under våren. De startade alla i anlagsklass och 3 blev godkända. Det tre som fick godkänt var Gustav Johansson med Bosco,37p , Eva-Britt Öberg med Elton, 42p och Sonny Holmberg med Diefer, 42p och Diefer blev dagens bästa anlagshund. Grattis allihopa och lycka till i öppenklassen. Till övriga säger vi bra jobbat. Ni får träna lite mer så ska ni se att det går bättre nästa gång. 


Ett jätte Grattis till Malin Falk med Milton (Tollarbos Milton lira Banjo, Apollons barnbarns barn) som tog CERT, CACIB, BIR och BIG-3 på helgens internationella utställning i Avesta 080614.

 

Ett stort Grattis Lena Lagebo med Mackan (Kolbäckens Caffé Macchiato, Golden) som tog 2:a platsen med 1:a pris i lydnadsklass II och 174p och sitt LPII i Strängnäs 080610. 


Tack Fredrik Johansson för att du ställde Mysan i Norrköping på ÖKK´s internationella utställning 080531. Du gjorde en kanon debut i utställningsringen. Kritiken Väl presenterad säger allt.


Ett stort grattis till Peder Fransson och Charlie (Kolbäckens I'M No Hero, Golden) till 2st 1:a pris Ökl på SSRK´s jaktprov i Vingåker 080504 och i Örebro 080511.


Tack Hanna för all hjälp, kritik och rosor vid ombyggnaden av hemsidan. Vad skulle jag gjort utan alla dina idéer och förslag till ändringar.


Grattis Lotta och Kajsa (golden) till 1:a i Öppenklassen på utställningen i Västerås den 22/4-07. Nu är det bara att träna Lydnad och viltspår så kommer du snart att ha en Champion.


Grattis Hanna och Märta (flatte) till 1:a i jaktklass på utställningen i Strömsholm den 27/1-07. Hoppas det blir många fina Märta - Östen valpar.


Tack Linda Wigholm för att du ställde Blaise i Klubbens vackraste Hund. Det gjorde du bra. Tack Carolina Gissberg för att du ställde Mysan i finalen i Klubbens vackraste hund åt mig, det gjorde du bra.


Vi säger grattis till Urban och Soraya (Rackirock's Salsa Golden) som fixade ett SE VCH på bara några månader, detta är även kennel Rackirock's första Champion. Grattis även till Tarja och Zulu (Schäfer) som klarat av alla spårnings meriterna för ett championat men ej utställningen ännu. 


Vi säger grattis till Pål och Mysans mamma som fixade ett 1:a pris på ett ledhundsprov. 


Ett stort grattis till Kerstin med Paris (BIR) och Tyra (BIS 4:a)(australien sheepherds) och Till Stina och Goliat (Grand Danios 1 år och går i kursen där jag är Instruktörsaspirant) för deras debut på lydnadsplanen som slutade med ett 1:a pris. Vi säger också grattis till Blaise kurs kompis Helena och Zeb (golden) som idag fick sitt efterlängtade LP I. Allt detta inträffade vid EHDK/LKKs officiella lydnad och inofficiella utställning den 060513 Vi gratulerar naturligtvis även alla andra som hade stora framgångar idag.

 

Ett stort grattis till Hanna och Märta (Flatte Ewoke's Christmas Expectation) till 2:a pris Nkl på SSRK´s jaktprov i Upplands-Bro 060423.


Ett stort grattis till Anne-Lie och Lady (Beagle Hånömons Cornelia) till BIG 2 på deras första utställning.

 

Ett stort TACK till Pål och Hege för att de lät oss köpa vår underbara Mysan!


Rufus säger Grattis morfar Charlie med matte Annie Kavén till BIR och BIR-veteran samt BIS 2- Veteran och BIS-4 på SSRK-utställningen i Motala.


Grattis till Rufus kurskompis Kasper och matte Karin som fick 160p på uppflyttningsprovet och får köra 2:a nästa år, vi hoppas att vi också kommer vara där då.


Tack Linda Wigholm för att du ställde Blaise i grundomgången i Klubbens vackraste Hund. Det gjorde du bra, det är inte vem som helst som får välvisad på henne.


Ett stort Tack till Anders och Anita på Duck Tails, för att vi fick sova hos er den 25/8-05 på vår resa till Lannavaara.


Ett stort Grattis till Blaise kurskompis Awesome (Flate) med matte Pernilla Andersson som tog 1:a platsen med 1:a pris i lydnadsklass II och 195p i Strängnäs.

 

Ett stort tack till Niclas och Anna Scharin för hjälpen med tekniska data, trots att den inte fungerar som jag vill ännu. Nu är det bara en ny DATOR som kan hjälpa mig.

 

Ett stort tack till min kusin Håkan Eklund och hans tjej Susanne Aronsson för all hjälp när min dator krånglat, utan er hade jag inte kunnat göra alla uppdateringarna på hemsidan. 


Grattis Lotta och Kajsa i er debut på utställningen det gick ju bra, och bättre blir det med lite ringträning.

 

Tack till alla som stött oss vid vårt svåra beslut att låta Apollon få somna in.

Tack också för allt deltagande i vår sorg. 


Grattis till vår träningskompis Louise och Diva (Vit Stor Pudel) till en lyckad första start i LK II 166p 


Grattis Quis till SE VCH


Grattis Quis till LPII

 

Grattis Quis till SU(u)CH 


Ett stort tack till Carina Calmhult som hjälpt mig med hemsidan. 


Ett stort tack till Anna och Petra för att de förde in oss i Tollarvärlden!