2005

 

Året 2005

 

 

 

Då har ännu ett år gått och det är dags att sammanfatta detta det.

 

Vi har ännu inte haft någon valpkull, men en ny Ruskus blev det ändå. Vi Importerade DeeMysan til Ruskus av Elgberget, vår första Norska älghund svart från Norge. Mysan är en kaxig liten dam, som vi har stora förväntningar på.

 

I tävlingssammanhang har det varit upp och ner under året. Rufus har tagit sitt andra cert i årets sista utställning, annars blev det mest 1:or på de få gånger vi varit ute. Blaise har i år gått i Championklassen de få utställningar som hon varit på. Roligast var nog när hon blev BIM och sedan blev 4:a i BIM-finalen. Det andra tillfället när jag blev stolt var när hon blev 2:a i EHDK´s vackraste hund.

 

I lydnaden har Blaise startat officiellt i LK II och tagit 3:e pris. I klubbmästerskapen hos EHDK vann hon LK II och blev 3:a i tävlingen.

Rufus har gjort debut officiellt under året med flera 3:e pris. I KM kom han 4 i LK I och 6:a i tävlingssammandraget.

 

I år var vi inte på Tollarspecialen. Men vi gratulerar alla Apollons barn och barnbarn, som visade framtassarna i Skåne.

 

Viltspårstävlandet har legat nere helt under året.

 

Rufus har genomgått MH:et och det gick väldigt bra, men vi fick bekräftat vad vi redan visste att han är skottberörd, men det blev inte en 5:a vilket jag trott utan bara en 4:a. Så nu har vi beslutat att Rufus inte kommer att få gå i avel.

 

Vi har jagat mycket med Blaise och Rufus, för att lära Rufus att det är kul med skott. Det fungerar bra under jakt. Det har blivit några rådjur, duvor, fasaner, harar och älgar.

 

Årets nyårsafton var lättare än förra året, men bara för att Rufus var neddrogad.

 

Under 2006 ska vi försöka få Blaise till SE VCH. Vill även få Rufus och Blaise uppflyttade varsin klass i Lydnaden. Vi ska gå grundkurs i viltspår och valpkurs med Mysan. Sedan vore det ju kul om Rufus kunde bli SU(U)CH under året. Mysan kommer att ställas en hel del i tränings syfte.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2006.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.