2010

 

Året 2010

 

 

Så har det gått ännu ett år.

 

I år har vi inga tråkiga nyheter, det känns så skönt att bara rapportera glada nyheter. En ny kull föddes på Ruskus under midsommarafton 2010. Det blev 5 st jättar, 2 tikar och 3 hanar.

 

Vi har gjort en del på tävlingsbanorna i år trots at vi hade en valpkull.

 

I lydnaden har både Rotella och Lakrits gjort debut inofficiell i klass I. Det blev inga superresultat.

 

Jaktprov av olika slag har vi inte startat alls i år.

 

Viltspår: Mysan och Lakrits gjorde sina anlagsprov i maj, och blev godkända. Rotella gjorde sitt i augusti och blev inte godkänd, men det är ju roligare med färsk älg. Lakrits startade öppenklass i augusti men han och husse bröt.

 

Utställning: I år blev det glesare igen med våra besök i utställningsringen. Mysan avslutade året med dett BIR. Rotella och Lakrits fick mest 1:or eller något HP i unghundsklasserna på de få utställningar de var på. I årets sista utställning gjorde de debut i öppenklass. Båda med släta 1:or. Inte lätt att slå sin mamma.

 

På årets Tollarspecialen närvarade Phernilla utan hund. Det var ett trevligt arrangemangg, med ganska mycket regn. Men vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna i Norrköping. Tack Lena och Torgny på Kolmossens kennel, för att jag fick bo hos er.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit rolig.

Rotellas första älg blev fälld. Sedan har vi jagat väldigt mycket småvilt. Det har blivit flera rådjur och en räv.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Ingen av hundarna bryr sig inte om att det smäller utanför. Det var ovanligt lungt på smällande i år.

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det inte hände så mycket av det som var tänkt under 2010. Mysan var ju dräktig eller hade valpar en stor del av året.

 

Målen för 2011 är att vi försöka vara ute lite mer och visa upp oss. Rotella ska tävla i lydnad. Mysan, och Lakrits ska sikta på att fixa 3 1:or var i öppenklass i viltspår. Älghundarna får från och med 2011 bli Viltspårschampions. Rotella ska först klara anlaget och sedan hoppas vi även hinna fixa ett championat åt henne. De ska också ut och visa sig i utställningsringen. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare. Sedan hoppas vi att det under våren/sommaren flyttar in en tollare igen. Målet med henne är att gå en valpkurs samt ställa ut på några valputställningar.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2011.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.