2008

 

Året 2008

 

 

Så har det gått ännu ett år.

 

Det tråkiga först. Blaise fick flera juvertumörer, vilket gjorde att vi valde att operera henne under december och en operation väntar i januari. Sedan hoppas vi att hon ska må bra igen.

 

Då är de första Ruskusarna äntligen födda, men det blev inte i februari som vi trott, utan i augusti. Mysan och Viggo fick fyra små lakritsbitar. Vi har behållit två av valparna, så välkomna Lakritsal och Rotella.

 

Det har varit riktigt dåligt med vår närvaro på tävlingar under året. Efter att valparna fötts så lade vi allt tävlande på is för resten av året.

 

I lydnaden har Blaise gjort officiell debut i klass II Vi hade tre starter och ett 2:a pris som bäst. Vi behöver öva rutan.

 

Jaktprov av olika slag har vi inte startat alls i år.

 

Viltspår: Blaise gjorde en start och fick sitt 3:e första pris och blev Svensk viltspårschampion. Kajsa startade samma dag i anlagsklass och blev godkänd. Kretsmästerskapet blev inställt så vi kunde inte försvara vår titel i år.

 

Utställning: I år blev det ännu glesare med våra besök i utställningsringen. Det blev tre utställningar var för Blaise och Mysan. Med World dog show som det sista och det stora målet för året..

 

Där blev Blaise oplacerad i Championklass med very good som betyg. Mysan fick Cert och Excellent och blev 3:e bästa tik..

 

På årets Tollarspecialen närvarade vi inte. Men vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna i Stockholm.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit lite si och så.

 

Det är ju dåligt med älg. Det har i alla fall skjutits några älgar för de andra hundarna i jaktlaget under hösten. Blaise har tagit hand om rådjurs- och småviltsjakten själv i år. Det har blivit 2 rådjur och en hare. Sedan har det skjutits 2 vildsvin. Var av ett för Mysan på hennes första jakt efter valpledigheten.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Ingen av hundarna bryr sig inte om att det smäller utanför. Och tur är väl det då det började smälla här redan 5 december.

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det inte hände så mycket av det som var tänkt under 2008. Mysan var ju dräktig eller hade valpar en stor del av året.

 

Under 2009 ska vi försöka vara ute lite mer och visa upp oss. Blaise ska första få komma i form, efter operationerna, sedan blir det lite lydnad och utställning i veteranklass. Kajsa ska starta viltspår och förhoppningsvis få en kull under året. Mysan ska gå jaktprov av olika former. Lakrits och Rotella ska gå en valpkurs under våren. De ska också ut och visa sig i utställningsringen. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2009.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.