2011

 

Året 2011

 

Så har det gått ännu ett år.

 

Är året som vi helst glömmer. Rotella har blivit ormbiten och där försvann mycket av det roliga. Sedan fick hon även arbågen sliten ur led. Så nu är hon endast jakthund och har övergått i Mats ägo. Rolig nyhet är att det kommit en hund till i kenneln. Det är nu ordning och reda i kenneln igen vi har en tollare igen. Det är Hircum's Tanariva "Merlot" som flyttat in hos Phernilla. En annan rolig nyhet är att vi fått in lite fler resultat på HD-status på valparna. 2 st A. Tråkigare är att en valp ur fösta kullen hade D.

 

Vi har gjort en del på tävlingsbanorna i år trots alla skador på Rotella.

 

I lydnaden har både Rotella och Lakrits gjort KM i klass I. och Rotella startade officellt i Länsmästerskapen och det blev en 3:e plats. Tyvärr räckte det med ett 0 pris.

 

Jaktprov av olika slag har vi inte startat alls i år.

 

Viltspår: Blev inga Rotella möte ju ormen på genrepet.

Utställning: I år blev det glesare igen med våra besök i utställningsringen. Rotella blev bäst i rasen på klubbens vackraste hund och Lakrits och Mysan, ställdes på HUND 2012, men utan framgång. Merlot har ställts inofficiellt några gånger med BIR som bästa resultat.

 

På årets Tollarspecialen närvarade Phernilla med Merlot. Det var ett trevligt arrangemangg, med ganska mycket regn. Vi blev 3:e bästa tikvalp i valpklass 1. Annars tittade vi och hejade på Merlots föräldrar som gjorde bra resultat. Vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna i Sälen

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit rolig.

Sedan har vi jagat älg och väldigt mycket småvilt. Det har blivit flera rådjur, nägra vildsvn och en räv.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Ingen av hundarna bryr sig inte om att det smäller utanför. Det var ovanligt lungt på smällande i år.

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det inte hände så mycket av det som var tänkt under 2011.

 

Målen för 2012 är att vi försöka vara ute lite mer och visa upp oss. Rotella ska gå anlag i viltspår. Mysan och Lakrits ska vi försöka starta i öppenklass viltspår. Merlot ska ut på officiella utställningar. Förhoppningsvis ska hon vara klar för att starta tollingjaktprov på specialen. Vi har som mål att ta LPI. Gå anlag i viltspår och börja träna rallylydnad. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2012.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.