2012

 

Året 2012

 

 

Ännu ett år är till ända.

 

Det tråkiga detta år är att Lakrits har varit skada och gått på rehab. En ännu tråkigare händelse är att vår träningskompis Billy dog, endast 36 år ung, saknaden är enorm. Vila i frid vännen. Det roliga är att Rotella och Lakrits är båda helt återställda efter sina skador och har båda avslutat sin rehab. En annan rolig nyhet är att vi fått in lite fler resultat på HD-status på valparna. 2 st ett A ch ett B. Annars handlar berättelserna från valpköparna om lyckade jakter och hur bra de trivs med sina hundar. Vilket glädjer en uppfödare.

 

Vi har gjort en del på tävlingsbanorna i år.

 

I lydnaden har Merlot gjort debut och sedan några tävlingar till i Lydnadsklass I.Som bäst ett 3:e pris.

 

Merlot har startat ett WT, mest för att matte skulle lära sig vad det var.

 

Viltspår: Både Merlot och Rotella har fixat godkänt anlag.

 

Rallylydnad: Merlot har tränat det lite och startat en tävling, där vi skrapade ihop 0 poäng, De flesta minusen stod matte för. men vi blev inte diskade och vi hade roligt.

 

Utställning:Merlot har varit på ett antal utställningar med Excellent som betyg på de flestaoch med några CK.

Ymer har ställts ut för första gången han fick Excellen i Ökl, med CK och blev BIR.

 

På årets Tollarspecialen närvarade Phernilla med Merlot. Det var ett trevligt arrangemangg, utan regn. Vi blev 2:a Ukk, med HP, sedan någon stans mellan 9:e och 12:e plats i bästa tik av ca 200 tikar. Vi startade WT, med 8 poäng, och Lydnads klass I, som vi bröt. Var väldigt mycket aniner och kaninskit på planerna under lydnadstävlingarna. Annars tittade vi och hejade på Merlots syskon och föräldrar som gjorde bra resultat. Vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna på Öland.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit rolig.

Sedan har vi jagat älg och väldigt mycket småvilt. Det har blivit flera rådjur, några vildsvin. Mats fik fälla en älg första dagen på jakten i oktober, tyvärr inte för bvåra hundar, men Både Mysan och Lakrits har motat fram älgar till andra skyttar under hösten.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Ingen av hundarna bryr sig inte om att det smäller utanför, trotts att det lät som om kriget kommit till stan. Smällandet började redan den 22:e dec och håller på än idag (5/1)

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att målen var lite högt ställda på vissa ställen, men andra uppnåddes under 2012.

 

Målen för 2013 finns nu under en egen filk. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2013.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.