2015

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.

 

Året 2015

 

 

2015 började med att 6 st nya Ruskusar såg dagensljus. Den 13 januari föddes supporterkullen!

 

Årets mål har inte nåtts, vilket till största delen berott på att jag har varit sjuk.

 

Fast vissa nåde vi och några mål överskred alla förväntningar.

 

Vi har alltså inte varit så mycket på tävlingsbanorna i år, men några starter har vi.

 

I lydnaden gjorde Merlot 5 officiella starter i Lydnadsklass I med 2st 3:e pris, 1st 2:a pris och 2 st 1:a pris. Min träningskompis Birgitta startade 4 av de gångerna med henne. På KM blev det 117p av 160 möjliga och en 5:e plats.

 

Merlot och jag har gjort två starter i TJP. men ett 3:e pris som bästa resultat. Detta fixade vi i debuten på Specialen.

 

Viltspår: Vi har inte gått några viltspår alls i år.

 

Rallylydnad: Merlot och jag har startat några gånger i RLD F, men det räckte aldrig riktigt ända fram till uppflyttningspoäng. Jag har även tävlat med Tosse i tre tävlingar och vi fixade titteln RLD N. Jag fick även frtroendet i våras att starta men Birgittas Charga och vi fixade uppflyttningspoäng, tyvärr så somnade Charga in under sommaren, så vi han aldrig fixa titeln.

 

Utställning: Det är här det gått bättre än man kunnat drömma om. Mysan har gjort 3 vänstervar i år alla i vinnarutställningar och i alla tagit Vinnar titlarna SE VV Nord VV och VEUW, vilken avlsutning på Mysans utställningskarriär. Segra har debuterat i valpklass och fått fin kritik alla gångerna, men inga HP, pga hennes vita strumpor. Merlot har bara ställts 2 gånger, specialen se nedan och i Eskilstuna i Jaktklass, tyvärr blev det KEP, då hon klev på något otäckt och blev lite halt.

 

På årets Tollarspecialen närvarade Phernilla med Merlot och Segra. Det var ett trevligt arrangemangg. Vi blev topp 8 i Ökk, med HP. Segra blev sist i sin valpklass. Vi startade TJP, med 3:e pris som resultat. Annars låg vi mest i stugan, då jag var dålig. Vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna på Sälen.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit rolig, för mats och hundarna.

De har jagat älg och väldigt mycket småvilt. Det har blivit flera rådjur, några vildsvin. Alla har skött sig bra, och motat fram älgar och andra djur till andra skyttar under hösten. Lakrits har gjort en del skarpa eftersök, med bra resultat.

 

Merlot, Segra och jag har gått flera olika kurser.. Merlot och jag gick en kurs i Rally avanserad-Mästare med högerhandling.. det var kul och tycker vi gjorde bra ifrån oss. Segra har gått valpkurs och Nybörjarkurs i rally.

 

I rapporter från valpköpare under året, är alla nöjda och glada över sina hundar, de gamla jobbar på med sina och de jagar på. De nya är ju ännu så unga, så de har ju inte hunnit göra så mycket. Mirco har iaf varit på fågeljakt. Keela har gått kurser och är färdig för att starta RLD N. Leo har tyvärr drabbats av tollarsjuka, men svarar bra på behandlingen och är en go kille. Yellow njuter av livet i Norge och Messi, tränar hårt med matte, skulle inte förvåna mig om vi under 2016 får se dem på lydnadstävlingar! Merlot, Segra, Micro och Keela har varit och träffat Helen Hamlin i Uppsala och bidragit med blod till forskningen om Tollarsjukan. Mysan och Lakrits har hjälp till att utbilda Norska veterinärer i Ögonlysning. Alla Svarta är lysta, Rotella ser väldigt dåligt på sitt ena öga, det har försämrats väldigt fort...

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att målen i år var lite för högt ställda, men bara pga min sjukdom, trotts detta och att jag faktiskt inte är frisk ännu, sätter vi höga mål inför 2016.

 

Målen för 2016

finns nu under en egen filk. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2016 med planerad valpkull i augusti.

Phernilla och Mats