2009

 

Året 2009

 

 

Så har det gått ännu ett år.

 

Det tråkiga först. Blaise genomgick sin andra operation för juvertumörer, i januari. Hon hämtade sig bra efter både den och den operation hon gjorde i december 2008. Men tyvärr så drabbades hon av ett insulinom i maj. Så den 14 maj fick hon somna in. Hon är oerhört saknad.

 

En annan tråkig sak som hända var att vi var tvugna att avstå från den planerade golden kullen.

 

Vi har bara varit på lite olika utställningar i åfret, mest för att Rotella och Lakrits, skulle få prova på.

 

I lydnad blev det ingen start alls under året.

 

Jaktprov av olika slag har vi inte startat alls i år.

 

Viltspår: Blev ingen start 2009.

 

Utställning: I år blev det 9 besök i utställningsringen. Rotella startade sin karriär med att bli BIS-valp. Sedan slög hon brosan i ett antal genom att bli BIR-valp. Mysan har tagit BIR i de flesta av de utställningar hon varit på. Lakrits tog BIR titeln från sin mor vid ett tillfälle. Vid en utsällning fick både Mysan och Lakrits varsin 0:a på grund av att de var för små. Mysan missade med 3 mm. Laktris unghund, var 1,5 cm för låg.

 

Roligaste utsällningen för året var Säk´s tvådagars utställning i Rättvik. Där Mysan blev BIR på söndagen och best av de 15 startade hundarna. På Lördagen fick hon en slät 1:a men domaren grät för att han inte kunde ge henne CK på grund av att hon hade förmycket vit svansen. Då blev hon ändå den med bäst betyg av 17 hundar. Det var roligt att se att hon stod sig bra i så kraftig konkurrens. Vanligt vis är det ju bara mina 3 på en utställning. Rotella blev bästa juniortik båda dagarna.

 

På årets Tollarspecialen närvarade vi inte. Men vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna i Värmland, ingen nämnd ingen glömd.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

Årets jakt har varit lite si och så.

Mysan löpte under älgjaktsveckan. Lakrits och Rotella var med någon gång, men mest jagades det de andra hundarna i jaktlaget under hösten. Alla tre var med under någon under småviltsjakten.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Ingen av hundarna bryr sig inte om att det smäller utanför.

 

Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var i utställnings ringen vi visade upp oss. Och att det inte händå så mycket mer.

 

Under 2010 ska vi försöka vara ute lite mer och visa upp oss. Mysan, Lakrits och Rotella ska alla ut i viltspåret. De ska också ut och visa sig i utställningsringen. Rotella ska gå en lydnadskurs, medans Mysan och Lakrits ska gå en aktiveringskurs under våren. Kanske blir det inofficell start i lydnand för Rotella. Ny valpkull planeras, på vårens löp på Mysan. Vi hoppas också på positiva och trevliga berättelser från våra valpköpare.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2010.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.