2007

 

Året 2007

 

 

så var ännu ett år till ända.

 

Vi tar väl det tråkiga först. I augusti fick Rufus somna in. Då hans ljudrädsla var ohanterbar. Vi vill ändå tacka Gun för den mysiga hund han var då allt var tyst och lugnt runt honom.

 

Vi har fortfarande inte haft någon valpkull, så i år blev det inga nya Ruskusar. Mysan har parats med Frolingens Viggo och valpar väntas i början av nästa år. Vi har även börjat meritera en kompis golden (Kajsa), för tänkt avel under 2008.

 

I tävlingssammanhang har det varit upp och ner under året.

 

Lydnad: Har vi ej startat officiellt. Blaise startade bara på KM och fick ett tredje pris och en 4:e plats. Kajsa Startade i en träningstävlig och fick ett 3:e pris. I Km blev det en 10:e plats och ett 0 pris.

 

Under hösten gick Blaise och Kajsa lydnadskurser. Under våren gick Mysan sin sista lydnadskurs. Nu behagade löpa under kursen. Vi har insett att hon inte är någon tävligslydnads hund, så nu tränar vi bara hemma för att det är roligt.

 

Viltspår: Blaise är vår ända startande. Och vilka starter. 3 st. 1:a pris. Dock var bara två officiella. Första starten var Kretsmästerskap i Strängnäs-Gripsholms jaktvårdskrets. Där blev i Kretsmästare och kvalificerade till länsmästerskapen (inoff) där vi kom 7:a sedan gick vi ett ordinarie viltspår och fick 1:a. tyvärr han vi inte med något mer spår innan älgjakten började och sedan har det varit omöjligt att hitta en domare som inte jagar eller har mark där det inte jagas.

 

Ledhundsprov: Mysan startade på ett ledhundsprov och fick ett 0 pris. Det fanns ingen älg i den skogen där hon gick sitt prov.

 

Utställning: Ni som hängt med under tidigare år vet att jag brukar vara i utställnings ringen titt som tätt. Det har varit lite glesare på besöken i år än förra året.

 

Kajsa var på en utställning där det blev en slät 1:a i Ökl. Kajsa är ju en mörk golden och hon har ingen ringträning. Så vi är nöjda. Blaise har bara visat 2 gånger under året. Detta skedde på hösten. I oktober åkte vi ner till Madelene i Mjölby och då passade vi på att ställa där. Det blev 2:a Btkl och CK. Sedan åkte vi till Hund 2007 med en naken och tråkig Blaise och blev opl i CHkl. Nu har vi årets stjärna kvar. Mysan. Det blev 7 utställningar för henne i år. Det började i Heby i Mars. Det var en älghundsutställning och Mysan blev BIS-4. Var skulle detta sluta. den följdes upp med 4CK, 1 HP och 3BIR. Nu var det bara hund2007 kvar. Här hade vi tuff konkurrens. Det har aldrig tidigare varit tre tikar i samma utställning när Mysan ställts ut. Vi blev BIR och fick titeln Nordisk Vinnare 2007. Kanon slut på året.

 

På årets Tollarspecialen närvarade vi inte. Den kolliderade med Länsmästerskapen. Men vi gratulerar alla Apollons barn, barnbarn och barnbarns barn, som visade framtassarna i Tånga Hed.

 

Apollons ättlingar har även varit duktiga under hela året. Grattis och lycka till med kommande tävlingar.

 

I Norge hade man en svartspecial, men vi kunde tyvärr inte närvara där heller. Vi grattar i alla fall Mysans halvbror Marco som blev utsedd till bästa avelshanne.

 

Årets jakt har varit lite si och så.

Det är ju dåligt med älg. Det har i alla fall skjutits några älgar för Mysan och de andra hundarna i jaktlaget under hösten. Blaise har tagit hand om rådjurs- och småviltsjakten själv i år. Det har blivit 4 rådjur, en hare och två duvor.

 

Årets Nyårsfirande var lugnt. Blaise och Mysan bryr sig inte om att det smäller utanför. Nu inser man hur jobbigt det är att ha en ljudrädd hund. När man var upp i det så tänkte man inte på hur lugnt man kan ha det.

 

Under 2008 kommer det hända mycket. Förhoppningsvis är Mysan dräktig och ned kommer med en fin valpkull under slutet av februari. Mysan får sedan vila under våren och försommaren. Årets stora händelse kommer världsvinnar utställningen i Stockholm att bli, där Mysan, Blaise och Kajsa skall ställas. I viltspåret hoppas vi att Blaise ska få sin sista 1:a och att Kajsa också ska fixa SE VCH. Har även som mål att starta Kajsa på apporteringstest, under våren. Nästa mål med Kajsa är att hon skall paras under juli eller augusti. I lydnaden kommer jag träna och starta Blaise och Kajsa. Vi har tänkt spara en valp ur Mysans kull och den skall ut på utställningar och valpkurs under hösten. Jag hoppas också på en tollarvalp under året.

 

Ser med tillförsikt fram mot 2008.

Phernilla och Mats

 

Copyright: Ruskus kennel 2005-2014 Vi lånar inte ut några bildet till Stallet.se och likande sidor.